©Timo Ahjos 27.2.- 5.3.2023
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 9/2023

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 9, joka alkoi maanantaista 27.2. ja päättyi sunnuntaihin 5.3.2023.

Maanantai 27.2.2023:


Klo 5.25 alkaen: AAMU - KAURASUURIMOPUURON VALMISTUS
Herättyäni aloin heti keittää kaurasuurimopuuroa, koska sen valmistuminen kestää tunnin. Ensin pesen padan, mittaan siihen 4 dl Valio Kiehu -maitoa ja kuumennan sen kiehuvaksi. Siihen kuluu 10 minuuttia. Sitten lisään 1 dl Kinnarin tilan kaurasuurimoita ja 1 dl vettä. Jätän liedelle 40 minuutiksi kiehumaan miedolla lämmöllä (hiukan alle 5/12) välillä sekoittaen. Lopuksi lisään hiukan suolaa ja jätän sen kannen alle hautumaan vähintään 10 minuutiksi. Laitan kuumalle levylle heti kananmunan paistumaan. Puuron valmistumista odotellessa kirjoitan tämän. Kun muna on paistunut, syön sen ja puolet kaurapuurosta. Loput vien parvekkeelle syötäväksi seuraavana aamuna. Sen jälkeen teen normaalit aamutoimet ja palaan niiden jälkeen tänne.
PS: Valio Kiehu on tähän saakka maksanut kaikissa kaupoissa 2,25 euroa/litra, mutta viimeksi ostaessani sen hinta oli S-marketissa 2,35 euroa/litra. Se on siis maitoa, joka ei pala pohjaan. 

Klo 9-10.30: Kävin läpi oppitunnit 35-36/65 Ilkka Koppelomäen verkkokurssista "Mielenhallinnan voima". Oppituntien otsikkoina oli "35 Tunteen vahvistaminen" ja "36 Tunteen heikentäminen".

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!

Klo 12-13.30: Hyväksyin, lähetin ja tallensin perustamani säätiön uuden tilintarkastajan toimeksiantosopimuksen. Arkistoin edellisen tilintarkastajan sopimusehdot ja vuosittaiset vahvistusilmoitukset. 

Klo 14.30: Jätin Malmin terveysasemalle soittopyynnön kysyäkseni mahdollisuutta varata aika lääkärintarkastukseen ajokortin uudistamista varten. Hyvään aikaan soitin, sillä minulle löytyi lääkärin vastaanottoaika huhtikuun viimeiseltä arkipäivältä. Ajokorttini on silloin voimassa vielä kolme viikkoa.

Klo 15-16.30: LEMMEN VIEMÄÄ (Sturm der Liebe)
Katsoin tuoreimman jakson melkein samaan aikaan kun se esitettiin Saksassa televisiossa. Minulta on jäänyt hiljattain muiden kiireiden vuoksi väliin kolme jaksoa. Siinä sarjassa etenee koko ajan rinnakkain useita juonia. En ole niistä kaikista kiinnostunut, mutta katson velvollisuudekseni olla tasapuolinen, kun ylläpidän kaikille avointa aineistosivustoa www.svision.net  ja Google-ryhmää "lempparit", joka avautuu vain siihen ryhmään liittyneille. Tänään en katsonut yhtään sanaa sanakirjasta, mutta ehkä tarkistan myöhemmin muutaman. 

Klo 18: Suljin tietokoneen.
Klo 22: Menin nukkumaan.


Tiistai 28.2.2023:


Klo 3.25 alkaen:VARHAISAAMU
Herättyäni kävin vessassa enkä saanut enää uudelleen unta. Katsoin puhelimella sähköpostin, uutiset ja ne muutamat Facebook-ryhmät, joita seuraan jatkuvasti: Ei missään mitään yllättävää tai minulle henkilökohtaisesti osoitettua. Söin parvekkeelta eilisen kaurasuurimopuuron ja paistoin kananmunan.

Klo 5 alkaen: TEHTÄVÄLISTAN TARKASTELUA
Avasin työhuoneessa pöytätietokoneen ja siinä Microsoft ToDo -ohjelmassa olevan työlistan. Siinä on 4 tehtävää kohdassa "Aiemmin". Ne olen merkinnyt työlistaan tehtäviksi jo 23.7.22, 27.8.22 ja 20.2.23. Kohdassa "Tänään" on 10 tehtävää, joista vain 2 olen alun perin merkinnyt tämän päivän tehtäviksi. Ne muut 8 ovat olleet jo jonkin aiemman päivän tehtävinä, mutta jääneet silloin tekemättä ja siirtyneet sitten päivä kerrallaan eteenpäin. 

Ne juuri tänään ajankohtaiset 2 tehtävää ovat: 
1) Pitkiksi venyneiden keskusteluketjujen katkaiseminen ylläpitämässäni Google-ryhmässä "lemppari" ja korvaaminen uudella samannimisellä ketjulla, jonka nimi päättyy sanoin "alkaen 1.3.2023".  Teen tuon toimenpiteen aina kuukauden viimeisen päivän iltana niille keskusteluketjuille, joihin on kertynyt 30 viestiä.
2) Sivun ahjos.net/nato mahdollinen päivittäminen sen mukaan, mitä eduskunnassa tapahtuu tänään.

Listan ulkopuolelta tänään voisi olla hyvä päivä käydä asentamassa autoon hiljattain ostamani uusi kamera, joka kuvaa tuulilasista näkyvää maisemaa aina moottorin käydessä. Siinä on jännittävä kysymys, onko kameran mukana tullut virtajohto sopivan pituinen. Sen pitäisi ylttää tupakansytyttimestä tuulilasin reunoja pitkin kiertäen peiliin, johon se kiinnitetään.

Klo 6.30 - 9.00: Jatkoin nukkumista. Herätessä pyörryttävä ja hiukan oksettava olo. Varmaankin taas vaeltajahermon kuormitusta. Aamutoimien jälkeen alan katsoa yhtä tehtävälistalla olevista webinaaritallenteista, jos se nyt onnistuu. 

Klo 9.45 - 11:  HUONEISTOTIETOJÄRJESTELMÄ - WEBINAARI
Yritin nyt jo kolmannen kerran katsoa Maanmittauslaitoksen asiantuntijoiden 15.2.2023 pitämän webinaarin "Huoneistotietojärjestelmään siirtyminen käytännössä". Nyt se onnistui ja jopa paremmalla tavalla kuin odotin. Menin Kiinteistöliiton jäsensivustolla kohtaan "Webinaarien tallenteet" ja valitsin sieltä tuon otsikon, mutta silloin ei avautunutkaan webinaarin videotallenne vaan se visuaalinen aineisto, joka webinaarissa oli suullisesti selitetty. Sen lisäksi on  erillinen tekstitiedosto, johon on koottu webinaarin osanottajien lähettämät kysymykset ja niihin vastaukset. Mielestäni tämä on parempi käytäntö kuin videotallenne, koska tässä ei kulu aikaa itselle jo tuttujen asioiden kuunteluun, visuaalinen aineisto näkyy paremmin ja katsoja voi käyttää puhujaa enemmän aikaa itseä kiinnostavien yksityiskohtien tutkimiseen. - Katsomani aineisto avautuu vain Kiinteistöliiton jäsenyhdistysten jäsentaloyhtiöiden edustajille, mutta samat tiedot löytyvät sivustoilta Osakehuoneistorekisteri.fi ja Maanmittauslaitos.fi


Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!

Klo 12-16: AUTOKAMERAN ASENNUS
Käytiin vaimon kanssa asentamassa autoon uusi autokamera, joka kuvaa moottorin käydessä sen,  mitä tuulilasista näkyy. Yhteistyömme sujui hyvin eikä kumpikaan olisi saanut sitä yksin tehdyksi. Lähtötilanteessa kameran asetuksissa oli vain puolankieliset valikot niin pienin tekstein, että emme nähneet niitä ilman suurennuslasia. Painikkeiden symbolien katsomiseen tarvittiin lisäksi taskulamppua. Koekäyttöä ja asetusten säätöä varten otin kameralle sähköä jatkojohdolla keittiön 12V pistorasiasta eli ns. hupiakusta.  Asennus tuli muuten valmiiksi ja kameran käyttö opetelluksi, mutta johdon kiinnittämiseksi lopulliselle reitilleen tarvitaan vielä kaksipuolista teippiä tai jotakin muuta vastaavaa. 

Klo 16-17: Iltapala (Bratwurstia, hapankaalia, yms) ja Nato-sivun ahjos.net/nato päivitys Iltalehden artikkelilla eduskunnan tämänpäiväisestä tilanteesta.

Klo 17.30-18: PÄIVÄN PÄÄTTEEKSI
Valmistaudun siihen, että suljen tietokoneen klo 18. Microsoft ToDo-tehtäväluettelossa  siirrän 7 tehtävää tältä päivältä huomiselle.

Klo 19-21 ILTAUNI
Nukuin pari tuntia täysissä vaatteissa päiväpeiton päällä. Näin unta, että olin lukioaikaisen luokan kanssa jossakin useamman päivän retkellä. Viimeisenä päivänä ohjelmassa oli kävelyretki, jolta minä myöhästyin, koska minulta meni niin paljon aikaa vaatteisen vaihtamiseen, että muut olivat jo tulossa takaisin, kun minä olin vasta valmis lähtöön.  

Klo 21-24: ILTA
Vaimoni kutsui syömään paistamiaan "köyhiä ritateita". Sitten menin nukkumaan, mutta en saanut unta ennen kello yhtä.


Keskiviikko 1.3.2023:


Klo 6.25 alkaen: AAMUN AVAUS
Hiukan lihaskipua oikeassa olkapäässä ja huimausta. Siis samat vaeltajahermo-oireet kuin edellisenä päivänä, mutta lievempinä.  Paistoin ensin nälkääni kananmunan ja aloin sitten keittää kaurasuurimopuuroa samalla tavalla kuin maanantaina. Microsoftin ToDo-ohjelmassa on tälle päivälle merkittynä 12 tehtävää, joista 7 olin siirtänyt illalla edelliseltä päivältä.  Sähköpostia ei ole tullut eikä seuraamiini Facebook-ryhmiin mitään minulle osoitettua. Facebook muistutti yhden kaverini syntymäpäivästä, joten lähetin hänelle lyhyen onnittelun. Sitten puuroa syömään ja aamutoimille.  

Klo 9-10:  VERKKOLASKURIEN LUKEMAT 
Koska on kuukauden ensimmäinen päivä, merkitsin ylös, kuinka monta kertaa eri julkaisujani on käyty edellisen kuukauden aikana lukemassa. Helmikuussa sivustoillani Ahjos.net ja Ahjos.info on käyty laskurien mukaan 3395 kertaa, blogeissa 2005 kertaa ja Youtube-tililläni 183 kertaa eli kaikkia julkaisujani on katsottu yhteensä 5583 kertaa. Luvut ovat vain karkeasti suuntaa antavia, koska ne sisältävät myös osan omista käynneistäni, mutta toisaalta monille sivuilleni pääsee hakukoneilla laskurin ohitse. Olen laittanut laskureita kunkin aiheen yhteydessä vain yhdelle sivulle. Googlen tilastoista näkee monta asiaa, kuten millä hakusanoilla sivuille on tultu ja kuinka monta kertaa eri videoita on katsottu. Suosituin videoni on Antonov AN-2 -lentokoneen lähtö Malmin lentokentältä 14 vuotta sitten. Sitä on katsottu tähän mennessä 15.645 kertaa. Video on 5 minuutin pituinen: https://www.youtube.com/watch?v=IiS9mCPPuK0

Klo 10-11: KAKSI NOPEAA TEHTÄVÄÄ
- Päivitin verkkoalbumia ARD3 sen verran, että siirsin yhden valokuvan tulevaisuudesta jo nähtyyn, koska AVA esittää tänään sen jakson Lemmen viemää, mistä kyseinen kuva on.
- Merkitsin hiljattain ostamani autokameran ja siihen ostetut muistikortit autokuluista pitämääni kirjanpitoon. Skannasin ja mapitin muistikorttien takuutodistukset. Niissä on peräti 5 vuoden takuu.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!

Klo 12-14:  TUULILASIKAMERAN ASENNUS
Yritin kätkeä autokameran sähköjohdon autossa oikealle  reitilleen. Se onnistui muuten hyvin, mutta autossa ollut kaksipuolinen asennusteippi loppui kesken. Johto on nyt oikealla reitillään, mutta sen loppupäätä pitää vielä kiinnittää teipillä alustaansa.

Klo 14-15: NATO-SIVUN PÄIVITYS
Eduskunnassa alkoi klo 14 istunto, jossa tehtiin lopullinen päätös Suomen liittymisestä Natoon. Kopioin Helsingin Sanomien verkkolehden uutisen äänestyksen tuloksesta omalle sivulleni www.ahjos.net/nato

Klo 15-17: FACEBOOK-PÄIVITYS, VIESTIEN VAIHTOA, PÄIVÄN TYÖOSUUDEN PÄÄTÖS
Päivitin aikajanaani, luin uutissivustoja ja seuraamiani ryhmäkeskusteluja ja lähetin sähköpostiviestin niille, jotka eivät  käytä Facebookia. Aiemmin päätin, että alan sulkea tietokoneen klo 18. Muutan sitä päätöstä niin, että pyrin katsomaan Lemmen viemää vasta klo 18 jälkeen. On ergonomiselta kannalta parempi katsoa se työhuoneessa pöytätietokoneella kuin moottorisängyssä loikoillen ja pitäen kannettavaa Chromebookia sylissä. 


Torstai 2.3.2023:


Klo 6.52: AAMUN AVAUS
Puhelimen ja rannekelloni digitaalinäytön mukaan kello oli 6:52, mutta rannekelloni analogisen viisarinäytön mukaan se oli vasta 1:32. Tuo on vaarallinen ominaisuus, että viisarinäyttö voi olla joskus monta tuntia jäljessä, mutta kello ei ole kuitenkaan selvästi pysähtynyt vaan käy, kun sen ottaa käteen.  Katsoin puhelimesta, olinko saanut sähköpostiviestejä USA:sta tai Facebookissa mitään minulle osoitettua.  Ei ollut. ToDo-ohjelmasta vilkaisin, onko tehtävälistalla mitään sellaista, mikä olisi pakko tehdä tänään aamupäivällä. Ei ollut. Lämmitin mikrossa eilisen kaurasuurimopuuron, mutta en paistanut kananmunaa, koska siihen olisi kulunut enemmän aikaa ja minua nukutti kovasti.

Klo 7.40-9.30: YÖUNEN JATKO
Jatkoin nukkumista. Ulkona aurinkoinen kevätsää, lämpötila noin +2 astetta. Kadulla hiljaista, kun bussit ovat lakossa.

Klo 9-10.30: Aamutoimet

Klo 10.30 - 11: AIKAISTETTU RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Vaimoni eilen illalla tekemä herkullinen ateria lämmitettynä. 

Klo 11 alkaen: AJANKOHTAISIA PÄIVITYKSIÄ PÖYTÄTIETOKONEELLA
Aluksi päivitän tämän blogin. Sen jälkeen lisään tietoja sivulle www.ahjos.net/nato. 

Klo 12.15 alkaen: TEHTÄVÄLISTAN TARKASTELUA
Siirsin ToDo-ohjelmassa eilen 7 tehtävää eiliseltä tälle päivälle. Listalla on nyt 9 tehtävää, joista vain yksi on sellainen, että sitä ei voi siirtää huomiselle. Se on saunavuoro taloyhtiön saunassa. Sitä ennen aion kuitenkin käydä autossa viimeistelemässä uuden tuulilasikameran johdon asennuksen ja ottaa kotona tietokoneella katsottavaksi, miltä uuden kameran muistikortille tallentamat videot näyttävät ja pystynkö niitä editoimaan. 

Klo 13-15.30: TUULILASIKAMERAN SÄHKÖJOHDON ASENNUKSEN VIIMEISTELY
Kaksipuolisen asennusteipin avulla kiinnitin uuden autokameran sähköjohdon tuulilasia kiertäen piiloon listojen alle. Kamera on kiinni tuulilasin keskellä ylhäällä olevassa sisäpeilissä ja sähkön se saa tupakansytytinpistorasiasta.  Onneksi kameran mukana tullut johto on juuri sopivan pituinen autooni, jossa on Fiat Ducaton ohjaamo. 

Klo 15.30-16.30: UUDEN TUULILASIKAMERAN ENSIMMÄISTEN VIDEOIDEN ARVIOINTIA
Otin kamerasta muistikortin kotiin ja katsoimme siihen tähän mennessä tallentuneita videoita. Vaimoni kuvasi sillä tänään käyntinsä Lidlissä. Kuva on erittäin hyvä, mutta sekä video että ääni on hiukan nykivä. Otin kortilta joitakin videonpätkiä pysyvästi talteen pöytäkoneen levylle. Kokeilen kameran kahden asetuksen muuttamista ja vertaan sitten, paraneeko vai huononeeko videon toisto. 

Klo 17-18: SAUNASSA
Meillä on nyt saunavuoro joka torstai taloyhtiön saunassa. Edellisen käynnin jälkeen saunan ulko-oven lukko on vaihdettu toisenlaiseksi. En ollut asiassa aktiivinen, mutta pidin sen vaihtamista hyvin tarpeellisena. Aiempi lukko on siitä ihmeellinen, että saunasta ulos päästäkseen piti ymmärtää pyörittää mustaa kiekkoa pari kierrosta myötäpäivään, jolloin sähköinen mekanismi avasi lukon punaisten valojen vilkkuessa. Minulta kesti ensimmäisellä kerralla aika kauan ennen kuin sain sen lukon sisäpuolelta auki. Tulipalotilanteessa sellainen lukko olisi hengenvaarallinen. Tässä uudessa lukossa ei ole sisäpuolella muuta kuin kahva, jota painamalla lukko ja ovi avautuu. Ulkopuolella siinä on samanlainen koodilukko kuin rappukäytävien ovissa. 

Klo 20 alkaen: Tarkoitukseni oli sulkea työhuoneen pöytätietokone joka ilta klo 18, mutta tänään tulin vielä sen jälkeen kirjoittamaan noita iltapäivän merkintöjä.  Nyt suljen tämän kellon ollessa 20:30.


Perjantai 3.3.2023:


Klo 6.40 alkaen: AAMUN AVAUS
Keitin kaurasuurimopuuroa kuten maanantaina. Paistoin kananmunan, söin sen ja puolet puurosta. Tein sen, mitä vaimoni sanoo tiskaamiseksi. Siihen kuuluu kyllä esillä olevien astioiden ja ruokailuvälineiden tiskaus, mutta myös esillä olevien pannujen ja kattiloiden peseminen sekä tiskipöydän, työtason ja keraamisen lieden pinnan puhdistus. ToDo-ohjelmassa on tälle päivälle merkittynä 8 tehtävää, joista 7 siirsin illalla edelliseltä päivältä. Ajattelin kuitenkin tehdä tänään omistamani yhtiön ja perustamani säätiön kirjanpitoa, minkä olin merkinnyt ToDo-ohjelmassa vasta sunnuntaille. 

Klo 10 alkaen:  YHTIÖN JA SÄÄTIÖN KIRJANPITO AJAN TASALLE
Tämä on sellainen lakisääteinen työ, joka on yleensä ikävä aloittaa, mutta tuntuu ihan mukavalta, kun on päässyt alkuun ja varsinkin sitten, kun sen on saanut valmiiksi. Yhtiön sain valmiiksi ennen ruokatuntia. (Yhtiö on omistamani osakeyhtiö Rahoitussuunnittelu Ahjos & Kumppanit Oy).

Klo 11 alkaen: PIKARUOKAILU
Söin parvekkeelta vaimoni eilen illalla tekemää herkullista pataruokaa, juomana tomaattimehu.

Klo 11.20-11.50: SÄÄTIÖN KIRJANPIDOLLISEN TYÖN JATKAMISTA
Nopean ruokailu jälkeen jatkoin perustamani säätiön kirjanpidollisia töitä. (Säätiön nimi on T.Ahjoksen säätiö sr.)

Klo 12:  VIESTI MAISASTA
Minulle tulee nyt Maisasta viestejä lähes joka päivä! Nyt sain tällaisen sähköpostiviestin: "Hei Timo-Tapio, Sinulla on uusi kyselylomake täytettävänä Maisassa! Kiitos, että käytät Maisaa!" Kirjauduin Maisaan, mutta en löytänyt sieltä mitään uutta sisältöä. Minua ärsyttää, että minua on alettu kutsua 2020-luvulla näissä tietokonesysteemeissä Timo-Tapioksi. Toki se on virallinen etunimeni, mutta aiemmin minua on aina kutsuttu vain nimellä Timo. Tosin 40-50 vuotta sitten käytin allekirjoituksessa nimeä "timo-t. ahjos", siis pienin kirjaimin.

Klo 12.20 alkaen: VAIMON ANTAMA ERITYISTEHTÄVÄ
Vaimoni antoi minulle asioille lähtiessään tehtäväksi muokata kaupasta ostettu sillifilee lasipurkkiin sellaiseksi, että siinä on silliä ohuina siivuina, sipulia ja öljyä.

Klo 13: SIVUSTON SVISION.NET VIIKKOPÄIVITYS
Vaimoni antaman erityistehtävän valmistuttua aloitin sivuston Svision.net viikkopäivityksen ja siitä tiedottamisen kolmessa keskusteluryhmässä (2 Facebook-ryhmää ja 1 Google-ryhmä).

Klo 15-16: LEMMEN VIEMÄÄ (Sturm der Liebe)
Katsoin vasta tänään jakson 3981, jonka jälkeen minulla on vielä viisi sitä tuoreempaa jaksoa näkemättä. Tuosta jaksosta katsoin sanakirjasta yhden sanan:
abwegig: omituinen, järjetön, väärä . der Abweg = harhatie (kuv), auf Abwegen sein = olla harhateillä (kuv)

Klo 19-21: ILTAPUHTEET
Tarkoitukseni oli sulkea pöytätietokone yöksi joka ilta jo klo 18, mutta nyt avasin sen uudelleen kahden keskustelunaiheen vuoksi: Kysyin neuvoa, mistä uuden tuulilasikamerani kuvaamien videoiden lievä nykiminen voisi johtua. Toiseksi sain yllättävän yhteydenoton tuntemattomalta syöpäsairaalta leskirouvalta, joka tarjoutui jättämään minulle huomattavan summan rahaa.


Lauantai 4.3.2023:


Klo 5.20: AAMUN AVAUS
Heti herättyäni katsoin, onko USA:sta tullut sähköpostia. Ei ollut. Bussilakko oli päättynyt. Ei muita merkittäviä uutisia. Eiliseltä leskirouvalta oli tullut pitkä viesti, johon Facebook oli lisännyt omia varoituksiaan. Jatkoin nukkumista.

Klo 9: AAMUPÄIVÄ
Herättyäni uudelleen söin parvekkeelta eilen tekemäni kaurasuurimopuuron sekä vaimoni paistaman munan ja 2 siivua Amerikan pekonia. Aamutoimien jälkeen avasn pöytätietokoneen ja aloin käsitellä tätä blogia ja muita ajankohtaisia asioita.  ToDo-ohjelman tehtävälistalla on tälle päivälle merkittynä 9 tehtävää, joista yksikään ei ole siten aikatauluun sidottu, että se pitää aivan ehdottomasti tehdä juuri tänään.

Klo 10-12: AUTOKAMERAN MUISTIKORTTI ja FACEBOOK-SEURAAJAT
Testasin, miltä uudella tuulilasikameralla kuvattu video näyttää pöytätietokoneen kiintolevyltä katsottuna. Samalla tavalla lievästi nyki kuin suoraan muistikortilta katsottuna. Myös silloin kun auto oli ollut ihan paikallaan Alppikylän Lidlin pysäköintipaikalla, videolle tallentui juna, joka ajoi ohitse hiukan nykien. Syynä ei siis ole esimerkiksi auton tärinä. - Kävin läpi, ketkä seuraavat minua Facebookissa.  Estin heistä noin 10, lähinnä ulkomailla asuvia ulkomaalaisia. Estin myös sen leskirouvan, joka tarjosi minulle suuren rahalahjan. Jäljelle jäi vielä 37 seuraajaa, joista yksi on tosin jo kuollut, joten tuskin hän pystyy minua enää seuraamaan.  Oli mielenkiintoista huomata, että seuraajieni joukossa on myös yksi Meta-yhtiön palveluksessa oleva ulkomaalainen nainen. Häntä en estänyt.

Klo 12-13: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Hiukan tavallista myöhemmin, kun söin aamupuuronkin ym. tavallista myöhemmin. Lounaan jälkeen juotiin vaimon kanssa kahvia Lidlistä ostetun leivonnaisen kera.

Klo 14-16: LEMMEN VIEMÄÄ (Sturm der Liebe)
Olen nyt 5 jaksoa ajasta jäljessä, joten on pakko katsoa myös viikonloppuna. Katsoin jakson 3982, joka esitettiin Saksassa televisiossa viime viikon tiistaina. Sanakirjasta katsoin kaksi sanaa:
rustikal: maalaismainen, talonpoikainen (eng. rustic). Tässä oli kysymys tilattavista uusista kalusteista.
Auftragskiller: jäi pääteltäväksi, der Auftrag = toimeksianto, tilaus, määräys, työ, tehtävä. Mukavia sanontoja: "Was sie nicht weiß, macht sie nicht heiß.", "Happy wife, happy life", "Lügen haben kurze Beine".

Klo 17-24: ILTANOKOSET ja NUKKUMAAN MENO
Nukuin sikeästi täysissä vaatteissa päiväpeiton päällä. Näin unta 1980-luvun puolivälin työpaikastani (Finanssipalvelu Oy Kansasta). Olin unessa ollut jo poissa sieltä jonkin aikaa, mutta olin palaamassa takaisin. Herättyäni noin klo 23 katsoin uutiset: Suurin uutinen oli, että Lotto-kone oli lakannut toimimasta kesken suoran lähetyksen. Sitten siirsin ToDo-ohjelmassa 8 tehtävää lauantailta sunnuntaille ja aloin kirjoittaa tätä. Tämän jälkeen syön iltapalaa ja otan iltatabletit (Calcichew Extra, B-vitamiini, magnesiumsitraatti ja Gefilus). Tietokonetta en enää käynnistä, joten kopioin tämän tekstin Ahjos.infoon vasta sunnnuntaina.  Kirjauduin lopuksi vielä omalle Lotto-tililleni katsomaan, mikä siellä on tilanne. Tilaukseni on toiminut kuten pitikin. Yhtään voittoa ei ole tullut tilauksen voimassaoloaikana. Pelitilillä on rahaa jäljellä 21 euroa, mikä riittää vielä 7 viikoksi. 


Sunnuntai 5.3.2023:


Klo 6.40 alkaen: AAMUN AVAUS
Paistoin ja söin yhden kananmunan ja aloin keittää kaurasuurimopuuroa kuten maanantaina.  ToDo-ohjelmassa on tälle päivälle merkittynä 12 tehtävää, joista viittä ei voi siirtää enää huomiselle. Ensimmäiseksi katson aina, onko USA:ssa asuvilta ystäviltäni tullut sähköpostiviestejä. Ei ollut. Eikä Facebookissakaan ollut mitään minulle osoitettua. Lähetin ruusuonnittelun syntymäpäiväsankarille ja päivitin sivun ahjos.net/nato/ratifioinnit.html  Sitten syömään puuroa, joka on hautunut jo kannen alla 20 minuuttia.

Klo 8.30-11: AAMUPÄIVÄ
Menin puuron syömisen jälkeen vielä sänkyyn lepäämään, tarkoituksena nauttia sen puuron sulamisesta klo 9 saakka. Kuitenkin nukahdin ja näin pitkän unen. Omistin siinä matkailuauton, jonka olin lainannut pitkäksi ajaksi toiseksi vanhimmalle sisarelleni ja hänen nyt jo edesmenneelle miehelleen (Kaija ja Aarno). Aarno oli rakentamassa siihen ulkokäyttöön tarkoitettua ruokapöytää. Se tuli ulos auton takaseinässä olevasta luukusta ja meni siitä sitten taas sisään tietynlaisella mekanismilla. Sellaista ei ole todellisuudessa missään autossa. Kun näin, että Aarnolla oli ongelmia sen mekanismin kanssa, menin auttamaan häntä. Lopulta saimme sen toimimaan. - En ole ihan varma, näinkö tässä yhteydessä vai jo joskus aiemmin erään toisen unen, jossa oli entisiä luokkatoveteitani ja lankapuhelinasioita. Heräsin pari minuuttia vaille klo 11, kuten yleensäkin.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Söin vaimoni tekemää herkullista kana-riisi-pataa, juomana tomaattimehu.

Klo 12-14: KUUKAUSISUUNNITELMAN LAADINTA
Laadin maaliskuun kuukausisuunnitelman Ilkka Koppelomäen kirjassa "Saa mitä haluat - Elämäsi kirja" julkaistun ohjeistuksen mukaan. Olen kopioinut kirjan lomakkeet ohjeineen omaan käyttööni Googlen pilvipalveluun drive.google.com Laadin suunnitelman sinne työhuoneessa pöytätietokoneen ääressä, mutta voin lukea ja täydentää sitä myöhemmin myös matkapuhelimella vaikkapa moottorisängyllä loikoillen.

Klo 17-18.30: SÄÄTIÖN TILINTARKASTUSSALKUN PAKKAAMINEN
Huomenna vien vuoden 2022 aineiston perustamani säätiön tilintarkastajalle tarkastettavaksi. Olen jo aiemmin pakannut aineiston valmiiksi alumiinisalkkuun, mutta kävin nyt vielä sen sisällön kertaalleen läpi, siirsin yhden asiakirjan yhdessä kansiossa toiseen paikkaan ja tein pari selventävää merkintää. 

Klo 18.30-19.30: LEMMEN VIEMÄÄ  (Sturm der Liebe)
Katsoin jakson 3983, joka esitettiin Saksassa televisiossa keskiviikkona 22.2.2023. Siellä on ollut talviurheilukisojen vuoksi niin monta taukopäivää, että olen tämän jälkeen vain 3 jaksoa ajasta jäljessä. Sarja on Saksassa valtiontelevision ykköskanavan ohjelmistoa ja se joutuu usein väistymäään ajankohtaisten tapahtumien reaaliaikaisen televisioinnin vuoksi. Tällä kertaa varmistin sanakirjasta vain yhden hauskan sanan suvun: 
das Kopfkino: kuvitelma 


Jatkoa ei tule enää tälle viikolle. On alkanut Viikko 10/2023. Lataa sivu uudelleen, että varmasti näet myös tuoreimmat lisäykset!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter