©Timo Ahjos 1.3.2021

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Fürstenhof-aiheiset uneni vuonna 2021

Dokumentoin tänne sellaiset uneni, joissa oli mukana vähintään yksi roolihahmo tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe). Tuorein uni on ylimpänä. Lisätietoja sarjasta: www.svision.net

Uni 147

Aika: Maanantai 1.3.2021
Paikka: Baijerissa
Läsnä: Christoph Saalfeld
Unen tapahtumat:

Christoph Saalfeld seisoi poolokentän kaltaisen suuren nurmikentän reunalla ja katseli kenttää. Muita ei näkynyt eikä mitään toimintaa.

Numeroimaton uni

Aika: Lauantai 27.2.2021 aamupäivällä
Paikka: Entinen työpaikkani Helsingissä
Läsnä: Aulis V., minä
Unen tapahtumat:

Tässä unessa ei ollut yhtään Lemmen viemän roolihahmoa tai näyttelijää, joten en anna tälle numeroa, mutta kirjoitan sen kuitenkin tänne, koska uni oli Fürstenhof-aiheinen. Olin käynyt Lahdessa ja vieraillut siellä vanhassa Fürstenhof-linnassa. Se oli rakennettu jo 1700 luvulla, mutta Saalfeldin perhe oli ostanut sen pari vuotta sitten ja alkanut remontoida sitä hotelliksi. Lattiat oli jo laitettu, mutta paljon oli vielä keskeneräistä eikä rakennusta vielä käytetty. Kun saavuin Helsinkiin työpaikalleni, kerroin kotimaisista pienyritysasiakkaistamme vastaavalle Aulikselle, että Fürstenhofiin etsitään eri alojen yrityksiä alihankkijoiksi. Kysyin voisimmeko me tarjota sinne jotakin, vaikkapa jäätelön myynnin. Sitä voitaisiin myydä sekä kioskiin että ravintolaan. Aulis ei ollut käynyt Fürstenhofissa ja luuli sen olevan Hämeenlinnassa kunnes korjasin, että se on Lahdessa.

Uni 146

Aika: Perjantai 12.2.2021
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Lucy Ehrlinger tai häntä esittänyt Jennifer Siemann ja muita ihmisiä.
Unen tapahtumat:

Oltiin paikassa, missä testattiin korona-testilaitteita. Siinä työskenteli sairaanhoitajana Lucy Ehringer tai Jennifer Siemann. Minä katselin toimintaa sivusta.

Uni 145

Aika: Maanantai 1.2.2021
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Paul Lindberghiä esittänyt näyttelijä Sandro Kirtzel, Osmo J., minä
Unen tapahtumat:

Olin käynyt elokuvastudiossa. Siellä oli seinustalla sellainen kone, jota käytettiin väkivaltakohtausten kuvauksissa pahoinpitelyn uhria esittävän näyttelijän pehmittämiseen sen näköiseksi, että häntä oli hakattu. Se oli ison miehen kokoinen ja siinä oli eri korkeuksilla paksulla vaahtomuovilla päällystettyjä varsia. Kävelin jo poispäin siitä studiohallista, kun kohtasin Sandron ja Osmon, jotka juttelivat käytävällä keskenään. Osmo työskenteli 1980-luvulla johtamassani yhtiössä, joka myös sponsoroi hänen lisensiaattityötään. Unessa Osmo oli suunnilleen Sandron ikäinen, jollaisena muistan hänet 1980-luvulta, vaikka todellisuudessa hän on Sandroa 30 vuotta vanhempi. Pysähdyin hetkeksi juttelemaan heidän kanssaan ja kerroin tuosta näkemästäni laitteesta. Sitten jatkoin kävelyä ja minua harmitti, etten ollut keksinyt mitään fiksumpaa puheenaihetta. - Silloin 1980-luvulla ostin kinofilmijärjestelmäkameran, josta keskustelin aikanaan Osmon kanssa. Unessa minulla oli uusi kinofilmikamera. Sen käyttöohjeessa oli yksi kohta, jota en ymmärtänyt. Vasta jälkeenpäin keksin, että olisin voinut kysyä Osmolta ja Sandrolta, ymmärtävätkö he sen ohjeen.

Uni 144

Aika: Tiistai 12.1.2021
Paikka: Helsinki
Läsnä: Paul Lindberghiä ja Lucy Ehrlingeriä esittävät näyttelijät Sandro Kirtzel ja Jennifer Siemann, nimimerkki Saksanpähkinä keskustelufoorumeilta, naapuritaloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Rauli H. ja minä.
Unen tapahtumat:

Olimme pitäneet taloyhtiömme kerhohuoneessa kokouksen, jossa keskustelimme "Lemmen viemää" -sarjan keskustelufoorumeista. Kokous oli jo päättynyt, kun olin kävelemässä pihan poikki kotiin. Pihalla törmäsin naapuritaloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan, joka alkoi kysellä meidän talossa pian tehtävän ikkunoiden vaihdon kustannuksia. Heidän talossa se on jo tehty. Hän kertoi heidän saaneen siihen valtion avustusta, jonka myöntäminen lopetettiin viime elokuussa koronan vuoksi.

Paluu aiempien unien luetteloon