©Timo Ahjos 16.1.-23.12.2020
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Fürstenhof-aiheiset uneni vuonna 2020

Dokumentoin tänne sellaiset uneni, joissa oli mukana vähintään yksi roolihahmo tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe). Tuorein uni on ylimpänä. Erillisenä tiedostona on Fürstenhofin esittely niille, jotka eivät sitä ennestään tunne. Katso myös: Fürstenhof-aiheinen sanastotaulukkoni (saksa-suomi)

Uni 143

Aika: Keskiviikko 23.12.2020 ruokalevolla
Paikka: Ilmeisesti jossakin Espanjassa
Läsnä: Rosita-niminen suomalainen nainen, AndrĂ© Konopka, minä
Unen tapahtumat:

Suomalainen tiedenainen, jonka etunimi oli Rosita, mutta sukunimi ei tullut unessa esille, sai espanjalaisen kunniatohtorin arvon tilaisuudessa, jossa ehkä koronan vuoksi ei ollut lainkaan yleisöä. Espanjalainen professori piti ensin puheen, mistä en sen vieraskielisyyden vuoksi ymmärtänyt mitään. Sitten hän luki paperista ilmeisesti suomeksi kirjoitetun puheen, mutta en saanut siitä selvää. Rosita kuunteli puheita nenäänsä nyrpistellen. Kun nimitysrituaali oli päättynyt, Rosita poistui sivuhuoneeseen ja espanjalainen mies meni sinne hänen perässään. Yleisönä paikan päällä ei ollut ketään muita kuin minä ja AndrĂ© Konopka, joka tuli tuossa vaiheessa luokseni juttelemaan. Kysyin häneltä, oliko hän saanut espanjalaisen puheesta selvää. Sitten espanjalainen tuli taas paikalle ja sanoi, että ihmisten tapaaminen henkilökohtaisesti on äärimmäisen tärkeää keskinäisen yhteisymmärryksen kannalta, kuten tämäkin tilaisuus taas kerran osoitti.

Uni 142

Aika: Lauantain 26.9. ja sunnuntain 27.9.2020 välinen yö
Paikka: Hotellihuone Tallinnassa
Läsnä: Nimimerkki Eva-Hannele, tri Michael Niederbühl, minä
Unen tapahtumat:

Lemmen viemää -sarjan suomalaiset fanit olivat lähteneet Tallinnaan juhlimaan sitä, että 26.9.2020 tuli kuluneeksi 15 vuotta sarjan ensimmäisen jakson esityksestä Saksan televisiossa 26.9.2005. Olimme juuri saapuneet lauantaina 26.9.2020 hotelliimme, huoneet oli jaettu ja niiden ovet olivat auki. Meillä ei ollut Tallinnassa mitään järjestettyä ohjelmaa. Olimme vain päättäneet: "Mennään sinne ja juhlitaan". Anna-lehden keskustelufoorumilla kirjoittava nimimerkki Eva-Hannele oli tullut huoneeseeni pohtimaan, miten juhlisimme. Emme olleet vielä aloittaneet keskustelua aiheesta, kun tri Michael Niederbühl tuli kertomaan, että bussi hakee meidät aamulla puoli kymmeneltä ja meidän pitää olla laivalla klo 10:45.

Uni 141

Aika: Sunnuntai 26.7.2020 ennen puoltayötä
Paikka: Nurmisen työhuone, varmaankin Kansan pääkonttorissa
Läsnä: Linda Baumgartner, minä, kolme reaalimaailman ihmistä, yksi tuntematon
Unen tapahtumat:

Entinen esimieheni Erkki Nurminen halusi, että minä suoritan jonkin toimenpiteen hänen lomansa aikana. Sitä kuulemaan hän oli kutsunut työhuoneeseensa minut ja kaksi reaalimaailman ihmistä sekä valtakirjan todistajiksi kaksi ulkopuolista, joista toinen oli Linda Baumgartner.

Uni 140

Aika: Tiistai 12.5.2020 aamupäivällä
Paikka: Kansa-yhtiöiden entisen pääkonttorirakennuksen Hämeentie 33 ylin kerros
Läsnä: Lucy Ehrlinger, minä, minulla taaperoikäinen poika
Unen tapahtumat:

Tässä unessa yhdistyi monen entisen työpaikkani asioita: Olin mennyt sunnuntaina työpaikalleni joka sijaitsi Kansan pääkonttorirakennuksen ylimmässä kerroksessa. Minulla oli mukana taaperoikäinen poikani, jonka vaimoni oli luvannut tulla hakemaan sieltä. Poika leikki käytävän lattialla noppakuutiolla ja sinisellä korona-nappulalla. Viereisessä huoneessa työskenteli Lucy Ehrlinger, joka kuitenkin käyttäytyi kuin eräs Tiina, joka työskenteli Valtiokonttorissa. Hän keskusteli kanssani valtion lainasta, jota hän valmisteli. Minä kerroin hänelle, miten KOP:ssa reagoitiin, kun pankin suurin talletusasiakas pyysi laskelman vuoden alusta eri sijoituksista saamistaan koroista. Kerroin myös, miten Kansassa ollessani ostin eurobondeja. Pikkupojan noppakuutio meni pomon huoneen kaapin alle. Kun koukin sen sieltä, huomasin, että myös lauantaina kadonnut toinen noppa oli siellä.

Uni 139

Aika: Sunnuntaina 5.4.2020 ruokalevolla lounaan jälkeen
Paikka: Jokin eteistila
Läsnä: André Konopka (tai häntä esittävä Joachim Lätsch)
Unen tapahtumat:

Keskustelin Andrén kanssa avioliitostani, vaimostani ja hänen aiemmasta elämästään.

Uni 138

Aika: Torstaina 16.1.2020
Paikka: Helsingissä meren rannalla
Läsnä: Tri Michael Niederbühl, Natascha Schweitzer, minä, muita helsinkiläisiä
Unen tapahtumat:

Meren rannalla Helsingissä harjoiteltiin jonkin työn tekemistä meressä kahluusyvyydellä seisten. Kysymys oli lähinnä siitä, mitkä tavanomaiset vaatteet kannattaa pukea päälle, kun lähtee sitä työtä tekemään. Itse seisoin polvia myöten vedessä ja puin paksuja nahkakäsineitä käsiini. Tohtori Michael Niederbühl oli paikalla tilaisuutta valvovana lääkärinä. Hänen vaimonsa Natascha Schweitzer oli vain katsomassa. Hän sanoi miehelleen lempeän ihailevasti tapansa mukaan: "Hase!"

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.