©Timo Ahjos 16.1.-6.12.2019
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Fürstenhof-aiheiset uneni vuonna 2019

Dokumentoin tänne sellaiset uneni, joissa oli mukana vähintään yksi roolihahmo tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe). Tuorein uni on ylimpänä. Erillisenä tiedostona on Fürstenhofin esittely niille, jotka eivät sitä ennestään tunne. Katso myös: Fürstenhof-aiheinen sanastotaulukkoni (saksa-suomi)

Uni 137

Aika: Perjantaina 6.12.2019
Paikka: Fürstenhofin lähellä oleva poolokenttä
Läsnä: Tim Degen / Saalfeld, minä
Unen tapahtumat:

Näin sivusta, kun Tim Degen (nykyinen Saalfeld) käveli poolokentän reunassa. Mitään toimintaa ei kentällä silloin ollut enkä nähnyt siellä ketään muita.

Unen tausta: Olin edellisinä päivinä nähnyt useita jaksoja, joissa pelattiin hevospooloa.

Uni 136

Aika: Lauantai 30.11.2019
Paikka: Jokin hostelli ulkomailla
Läsnä: Pauline Jentzschiä/Stahlia vuosina 2013-2017 esittänyt näyttelijä Liza Tzschirner, ryhmän suomalaisia jäseniä, minä
Unen tapahtumat:

Olin jossakin ulkomailla suomalaisessa ryhmässä. Paluupäivän aamuna olin yksin huoneessani, jossa ei ollut paljon muuta kuin sänky ja pesulavuaari. Huoneeni ovi käytävään oli auki. Huone sijaitsi käytävän kulmassa siten, että avoimesta ovesta näkyi käytävää pitkin lähestyvät ihmiset edestäpäin ja sitten sivultapäin, kun he kävelivät huoneeni ohitse. Sieltä tuli neljän hengen ryhmä, josta tunnistin näyttelijä Liza Tzschirnerin. Muut olivat häntä vanhempia ihmisiä. Kaikki olivat hyvin vakavia. Sain sellaisen vaikutelman, että ne vanhemmat ihmiset olivat tulleet kertomaan Lizalle jonkin ikävän uutisen. Liza ei liittynyt mitenkään siihen meidän suomalaiseen ryhmään, vaan sattui vain olemaan majoittuneena samassa hostellissa.

Uni 135

Aika: Maanantai 28.10.2019
Paikka: Jokin lounasravintola Suomessa
Läsnä: Alfons Sonnbichler, tuntematon vieras mies, minä
Unen tapahtumat:

Minulla oli vieraana joku ulkomaalainen mies. Halusin tarjota hänelle lounaan lounasravintolassa. Maksoin kortilla kaksi 10 euron lounasta tiskin takana seisovalle Alfons Sonnbichlerille. Kun sitten menimme ottamaan ruokaa seisovasta pöydästä, siellä olikin vain pinot puhtaita astioita, mutta ei mitään ruokaa. Sonnbichler vahvisti, että ruokaa ei ole. Kysyin, voiko hän peruuttaa sen korttimaksuni. Hän sanoi, että se on kyllä mahdollista, mutta sitä varten hänen pitää ottaa siitä kortista valokuva. Annoin kortin hänelle ja hän otti siitä valokuvan.

Uni 134

Aika: Tiistai 22.10.2019
Paikka: Jokin liike, jossa oli asiakaspalvelutiski, Suomessa
Läsnä: Konstantin Riedmüller, minä
Unen tapahtumat:

Olin viemässä autoani jonkinlaiseen huoltoon liikkeeseen, joka oli Suomeen muuttaneiden venäläisten pitämä. Siellä puhuttiin kyllä suomea, mutta halusin yllättää heidät tekemällä tilaukseni venäjäksi, minkä kielen alkeita olen juuri opiskellut. Olin kopioinut ja tulostanut paperille tilanteeseen sopivia yleisiä lauseita, mutta menin vielä ensin toiseen liikkeeseen, jossa tuntemani Konstantin Riedmüller työskenteli asiakaspalvelutiskillä. Pyysin häntä kirjoittamaan sille paperille, kuinka pyytäisin venäjäksi ne toimenpiteet, joita halusin teettää. Hän kirjoitti ne käsin omalla käsialallaan ja halusin siinä vielä varmistaa, osaanko lukea ne oikein. Luulin, että hän oli kirjoittanut oman paperini kääntöpuolelle, mutta hän olikin kirjoittanut eri paperille. Pyysin häneltä takaisin sen oman paperini, mutta hän ei enää löytänyt sitä.

Uni 133

Aika: Tiistai 27.8.2019
Paikka: Jokin toimistohuone, jonka sijainti jäi epäselväksi
Läsnä: Paul Lindberghiä ja Romy Ehrlingeriä esittävät näyttelijät, minä
Unen tapahtumat:

Olin laatinut jonkin arviolta noin 10-sivuisen kirjoituksen, jota minun piti tulostaa 7 kappaletta A4-sivuille ja sitten nitoa ne. Jokaisella sivulla oli vasemmassa reunassa normaali 2 cm marginaali ja "leipätekstin" piti alkaa runsaan 5 cm:n päässä siitä. Kirjoitukseni ensimmäisellä sivulla oli tekstin sisällä jokin luettelo. Se tulostui paperille niin hassusti, että luettelorivit olivat noin 4 cm sisentyneitä siitä, mistä muut tekstirivit alkoivat. Siitä taas seurasi, että mikään luettelorivi ei mahtunut yhdelle riville vaan jatkui seuraavalla rivillä siten, että luettelorivin loppupää alkoi siitä, mistä tavalliset tekstirivit alkoivat. Kirjoitukseni ensimmäinen sivu oli siis kamalan näköinen ja vaikeaselkoinen. Paulia esittävä näyttelijä Sandro Kirtzel seurasi työskentelyäni ja pohdin hänen kanssaan, mitä minun pitäisi tehdä: Jakaisinko kirjoitukseni sellaisena vai yritänkö korjata sitä jotenkin? Romyä esittävä näyttelijä Désiré von Delft katseli vieressä, mutta ei osallistunut keskusteluun. Lopulta päätin muokata ensimmäisen sivun uudelleen siten, että luettelorivit mahtuvat kukin yhdelle riville vaikka ne ovat sitten muuten editointisääntöjä rikkoen muotoiltuja. Tulostin sitten 7 kpl ykkössivua ja sanoin Sandrolle, että tässä menee nyt 7 paperia hukkaan. Hän hyväksyi sellaisen tuhlauksen ja Désiré hymähti mitään sanomatta.

Uni 132

Aika: Perjantai 29.3.2019
Paikka: Suomessa maaseudulla
Läsnä: Paul Lindbergh, ystäväni Seija V., minä
Unen tapahtumat:

Minulla oli hallinnassa kahdesta puutalosta muodostuva loma-asuntokiinteistö. Olin siellä Paulin ja Seijan kanssa tarkoituksena tehdä siellä jotakin tietokoneilla. Minulla oli pienikokoinen kannettava tietokone, Paulilla normaalikokoinen pöytäkone. Seija ei tuonut mukanaan tietokonetta, mutta hän tilasi sinne isokokoisen tietokoneen, johon kuului monta peltipönttöä. Bussin reitti kulki toisen talon läpi ja Seijan tietokonekaapit olivat sen tiellä. Sen vuoksi kaksi Apulanta -nimisen it-konsulttifiman miestä tuli sinne ja takavarikoi kaikkien tietokoneet, myös sen minun kannettavan. Selitin heille, että olin ottanut palkattoman vapaapäivän voidakseni työskennellä sillä siellä, ja että tuo päivä maksaa minulle 900 euroa ja että omistan sen mökin. Kun he eivät uskoneet minua, uhkasin, että ilmoitan asiasta poliisille, mutta en tiennyt, missä on lähin poliisiasema.

Uni 131

Aika: Lauantai 23.3.2019
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Friedrich Stahl
Unen tapahtumat:

Friedrich Stahl oli jollakin tavalla unessa läsnä, mutta en muista tarkemmin. Olin katsonut edellisenä iltana häntä esittäneen näyttelijä Dietrch Adamin demonauhoja netistä.

Uni 130

Aika: Tiistai 19.3.2019
Paikka: Baijerissa
Läsnä: Alfons Sonnbichler, joku muu
Unen tapahtumat:

Alfons käveli jollakin hautausmaalla jonkun kanssa, en tiedä kenen kanssa. Hautausmaa muistutti sitä slovenialaista, missä Jessica Bronckhorst, Paul Lindbergh ja Romy Ehrlinger olivat edellisen päivän jaksossa.

Uni 129

Aika: Torstai 28.2.2019 aamupäivällä
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Goran Kalkbrenner
Unen tapahtumat:

Goran oli juuri ilmestynyt uneeni, kun vaimoni kutsui minut syömään ja heräsin.

Uni 128

Aika: Maanantai 4.2.2019
Paikka: Metsä Bichlheimissa
Läsnä: Joku sarjan pahis, Jessica Bronckhorst
Unen tapahtumat:

Joku sarjan pahis istui metsätielle pysäköidyssä henkilöautossa aseen kanssa. Ehkä hän oli Beatrice Stahl, mutta en kirjaa tätä hänelle, koska seurasin tilannetta takaa päin enkä tunnistanut häntä. Hänen oli tarkoitus ampua joku tietty henkilö, jonka hän odotti pian saapuvan. Mutta metsästä ilmestyikin iloisena juosten Jessica Bronckhorst. Ampuja joutui hämilleen, koska ei hänen ollut tarkoitus Jessicaa ampua. Niinpä hän vain tervehti ystävällisesti asetta näyttämättä: "Frau Bronckhorst!"

Uni 127

Aika: Keskiviikko 16.1.2019
Paikka: Jäi epäselväksi
Läsnä: Denise Saalfeld
Unen tapahtumat:

Unessa ei tapahtunut muuta kuin Denise Saalfeld oli läsnä ja hymyili minulle ystävällisesti.

Dokumentoin tähän toisen samana yönä näkemäni unen ilman numeroa, koska siinä ei esiintynyt ketään Lemmen viemän roolihahmoa tai näyttelijää: Olin Lemmen viemää -kurssin kirjallisessa loppukokeessa jossakin luokkahuoneessa. Siellä oli ainakin kaksi muuta henkilöä Lemmen viemän suomenkielisestä Facebook-ryhmästä (Juha N. ja Marita V.). Tilaisuutta valvova opettaja kysyi lähelläni ollessaan kaikkien kuullen: "Onko Timo rakastunut tai jotain, kun sinä olet ollut nyt pari viikkoa rauhallisempi kuin aiemmin." Mietin, mitä sanoisin, mutta en ehtinyt sanoa mitään ennen kuin hän oli jo mennyt kauemmas.

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.