©Timo Ahjos 31.1.-18.11.2017
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Fürstenhof-aiheiset uneni vuonna 2017

Dokumentoin tänne sellaiset uneni, joissa oli mukana vähintään yksi roolihahmo tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe). Tuorein uni on ylimpänä. Erillisenä tiedostona on Fürstenhofin esittely niille, jotka eivät sitä ennestään tunne. Katso myös: Fürstenhof-aiheinen sanastotaulukkoni (saksa-suomi)

Tähän mennessä (elokuusta 2011 alkaen) näissä unissa ovat esiintyneet tai olleet muuten osallisina:
- 14 unessa Friedrich Stahl tai häntä esittänyt Dietrich Adam,
- 12 unessa Werner Saalfeld tai häntä esittävä Dirk Galuba,
- 12 unessa Charlotte Saalfeld tai häntä esittävä Mona Seefried,
- 8 unessa tri Michael Niederbühl tai häntä esittävä Erich Altenkopf,
- 7 unessa André Konopka tai häntä esittävä Joachim Lätsch,
- 7 unessa Alfons Sonnbichler tai häntä esittävä Sepp Schauer,
- 6 unessa Nils Heinemann,
- 4 unessa Theresa Burger, Pauline Jentzsch tai Stahl, Leonard Stahl, Goran Kalkbrenner, Patrizia Dietrich, Natascha Schweitzer,
- 3 unessa Xaver Steindle, Cornelia "Coco" Conradi, Hildegard Sonnbichler, Rebecca "Becky" Herz
- 2 unessa Cosima Saalfeld, Robert Saalfeld, Eva Krendlinger, Tina Kessler, Daniel Brückner, Sabrina Görres, Rosalie Engel, Götz Zastrow, Barbara von Heidenberg, Sebastian Wegener, David Hofer tai häntä esittänyt Michael N. Kühl, Beatrice Hofer tai Stahl,
- 1 unessa 23 muuta roolihahmoa tai näyttelijää ja 3 suomalaisen keskustelufoorumin jäsentä, eräitä sukulaisiani, entisiä työtovereitani, entisiä luokkatovereitani ja vaimoni (3 unessa).

Uni 115

Aika: Lauantai 18.11.2017
Paikka: Jokin iso sali, paikka jäi epäselväksi
Läsnä: Nils Heinemann ja minä suuren yleisön joukossa
Unen tapahtumat:

En edes heti heräämiseni jälkeen muistanut unesta muuta, kuin että istuin suuressa salissa, sen oikealla puolella katsomassa jotakin esitystä. Salissa oli paljon muitakin katsojia. Esitystauon aikana lähellä minua tapahtui jotakin odottamatonta. Se ei ollut mitenkään vakavaa. Salin toisella puolella istunut Nils Heinemann tuli auttamaan tai selvittämään tilannetta.

Uni 114

Aika: Perjantai 10.11.2017
Paikka: "Herzkomplizien"-hääsuunnittelutoimisto Fürstenhofissa. Näin unen noin klo 14 aikaan nukkuessani ruokalevolla matkailuautossani kotitalomme pysäköintialueella.
Läsnä: Rebecca Herz, Ella Kessler
Unen tapahtumat:

Ella Kessler oli pitkän poissaolonsa jälkeen palannut takaisin Fürstenhofiin. Hän ja Rebecca keskustelivat ja sopivat keskinäisistä liikeasioistaan. En tiedä tarkemmin heidän puheittensa sisältöä.

Unen tausta: Tiesin, että Ella palaa takaisin jaksossa, joka alkaa samana päivänä klo 16.10. Häntä esittävä näyttelijä oli lehtitiedon mukaan jäänyt pois kuvauksista elokuussa ja sarjan tuotantokausi jouduttiin sen vuoksi lyhentämään. Juoneen se kirjoitettiin niin, että hän oli hyvästelemättä lähtenyt jonnekin, mistä häntä ei tavoitettu puhelimella. Lyhennetyn tuotantokauden lopulla hän palasi kuitenkin kuvauksiin noin viikon ajaksi.

Uni 113

Aika: Sunnuntai 10.9.2017
Paikka: Vain unessa
Läsnä: Rebecca "Becky" Herz
Unen tapahtumat:

Olin oikeasti nukkumassa ruokalevolla matkailuautossani iltapäivällä kotitalomme pysäköintialueella. Rebecca ilmestyi vain hetkeksi uneeni ja hymyili ystävällisesti. Mitään ei sanottu eikä unessa ollut mitään muuta.

Uni 112

Aika: Tiistai 25.7.2017
Paikka: Omistajien asunnon olohuone Fürstenhofissa
Läsnä: Friedrich ja Beatrice Stahl
Unen tapahtumat:

Friedrich ja Beatrice keskustelivat häittensä myymisestä tiedotusvälineille.

Unen tausta: Olin edellisenä päivänä katsonut jakson 2730, jossa heidät vihittiin, ja illalla vielä suoran internet-lähetyksen, jossa Beatricea esittävä Isabella Hübner vastasi yli 50 minuutin ajan katsojien kysymyksiin.

Uni 111

Aika: Lauantai 22.7.2017
Paikka: Sonnbichlereitten asunto
Läsnä: Alfons ja Hildegard Sonnbichler
Unen tapahtumat:

Joku oli lähettänyt Sonnbichlereille jonkin esineen, joka ärsytti Hildegardia. Alfons yritti selittää, että lähettäjällä oli kuitenkin hyvä tarkoitus. Hildegard vastasi: "Kai se voisi ihminenkin olla". Ilmeisesti hän tarkoitti, että hyvän mielen antajan ei tarvitsisi olla jokin tavara vaan se voisi olla ihminen, joka tulee käymään.

Uni 110

Aika: Keskiviikko 19.7.2017
Paikka: Studiohalli, jossa Lemmen viemää kuvataaan (Bavaria Filmstadt, München)
Läsnä: Friedrich Stahlia esittänyt Dietrich Adam, minä
Unen tapahtumat:

Näyttelijä Dietrich Adam oli tullut studiolle hakemaan omia tavaroitaan. Hän pakkasi niitä laukkuihin ja sanoi minulle muutaman tilanteeseen sopivan sanan. Minä vain seisoin ja katselin vierestä.

Unen tausta: Dietrich Adam oli lopettanut kuvaukset Lemmen viemässä toukokuussa 2017. Kuluneella viikolla sain tietää, hän aloitti jo kesäkuun alussa kuvaukset uudessa sarjassa, nimeltään "Tonio ja Julia".

Uni 109

Aika: Perjantai 14.7.2017
Paikka: Kuntosali
Läsnä: Nils Heinemann, minä
Unen tapahtumat:

Olin kuntosalissa, kuntoilemassa jollakin kuntosalilaitteella. Nils Heinemann käveli ohitseni ja sanoi minulle "Mach weiter!" (suomeksi: "Jatka tekemistä!")

Uni 108

Aika: Keskiviikko 5.7.2017
Paikka: Tapahtumapaikka oli vain uni
Läsnä: Rebecca Herz
Unen tapahtumat:

Rebecca Herz kävi vain iloisena moikkaamassa minua, ei Saksassa tai Suomessa vaan vain unessani.

Uni 107

Aika: Keskiviikko 12.4.2017 ruokalevolla iltapäivällä.
Paikka: Matkailuautossani kotitalomme pysäköintialueella
Läsnä: David Hoferia esittänyt näyttelijä Michael N. Kühl, minä
Unen tapahtumat:

Näin unta, että olin ruokalevolla juuri siinä, missä todellisuudessakin silloin olin, siis matkailuautoni sängyllä ruokalevolla. Autoni oli kytketty sähkötolppaan, jossa on sähkö päällä vain tiettyinä kellonaikoina. Ruokalevolle mennessäni sähkö oli päällä. Michael N. Kühl tuli siihen autoni viereen ja katsoi minua ovelta. Kysyin häneltä, tietääkö hän, kuinka pitkään siinä tolpassa on vielä sähkö päällä. Hän vastasi, ettei tiedä, ja lisäsi, että hän lopetti jo maaliskuun lopussa kuvaukset Lemmen viemässä. (Se vastasi todellisuutta ja tiesin sen jo ennestäänkin.)

Uni 106

Aika: Tiistai 31.1.2017.
Paikka: Töölö, Helsinki
Läsnä: Joachim Lätsch, minä
Unen tapahtumat:

Lähdin vaimoni ja noin 15-vuotiaan poikani kanssa kotoa Pohjois-Helsingistä bussilla ensin jonnekin ja sitten sieltä toisella bussilla kohti Helsingin keskustaa. Minä jäin bussista pois Töölössä, he jatkoivat keskustaan. Kävelin jossakin Sibelius-puiston seudulla ja sitten jonkin kentän läpi, missä oli nuorisoa. Yhtäkkiä huomasin, että minulla ei olekaan kyynärsauvaa, jota käytän ikään kuin kävelykeppinä. Soitin vaimolleni ja kysyin, unohdinko sen bussiin. Sitten lähdin kävelemään takaisin samaa reittiä, mistä olin tullut. Ehkä se jäi puistoon, missä olin ottanut kännykällä valokuvan. Kun väsyin kävelemiseen, menin ravintolaan, istahdin keskelle viiden hengen sohvaa ja aloin katsoa kännykässäni olevalla sovelluksella "Lemmen viemän" tuoreinta jaksoa ARD Mediathekista. Siinä oli sellainen kohtaus, missä Friedrich Stahl ja André Konopka riitelivät Fürstenhofin ravintolassa. André kaatui ravintolan lattialle ja sanoi, että hän ei enää toimita Friedrich Stahlin tilaamia ruoka-annoksia.

Sitä katsoessani se töölöläinen ravintola alkoi täyttyä lounasvieraista ja ravintolan omistaja hermostui siitä, että pidin isoa pöytää varattuna vaikka en ollut tilannut mitään. Hän kysyi minulta ystävällisesti: "Kuinka voin auttaa?". Silloin huomasin, että ravintoloitsija oli sama Joachim Lätsch, joka esittää "Lemmen viemässä" André Konopkaa. Kerroin hänelle, minkälaisen kohtauksen olin juuri katsonut. Yritin kelata ohjelmaa hiukan taaksepäin näyttääkseni sen kohtauksen hänelle, mutta en onnistunut siinä. Hän vaikutti vaivautuneelta, mutta ei sanonut mitään.

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.